Blog

Mi alapján válassz tisztítószert

2023.09.24 12:30
Mi alapján válassz tisztítószert

Te mennyire igazodsz ki a tisztítószerek között? Ma már se szeri, se száma a különböző termékeknek, de érdemes átgondolni, hogy mit, milyen felületen, és hol használsz. Pontosabban úgy, hogy az otthonodban vagy az irodádban, ipari környezetben szeretnéd-e bevetni ezeket a készítményeket.

 

Ezen rendezőelv mentén érdemes tehát szétbontani a kínálatot házi felhasználású és professzionális szerekre. És hogy miért? Mert általánosságban egy magánházban sokkal kevesebb behatásnak, szennyeződésnek van kitéve minden felület, mint a nagyforgalmú helyeken, irodákban.

De, hogy segítsünk egy picit eligazodni a lehetőségek között, összegyűjtöttünk néhány gondolatot, hogy a döntésed előtt, milyen tényezőket vegyél figyelembe:

  • Rendelés, illetve vásárlás előtt gondold végig – ahogy fentebb is írtuk – hogy hol szeretnéd használni a tisztítószereket. Ez például a kiszerelés kapcsán is érdekes lehet, hiszen, ha nagyforgalmú, ráadásul nagyobb területű helyen, napi szinten fogod a kiválasztott terméket alkalmazni, akkor egyértelműen érdemes a nagyobb kiszerelést választanod.
  • Milyen felületeken kívánod bevetni a terméket: parkettán, PVC vagy csempe burkolaton, vízálló vagy kevésbé vízálló berendezési tárgyakon stb. Ez már csak azért is fontos, mert ebben az esetben kifejezetten olyan típusú szereket kell keresned, amelyek nem fogják károsítani az adott felületet.
  • Milyen összetevőket tartalmazzon a szer (pl.: alkoholos, lúgos, savas). Ez a kérdés valójában összecseng az eddig felsoroltakkal, hiszen bizonyos összetevőket csak bizonyos felületeken használhatsz biztonsággal. Ha például egy általános tisztítószert veszünk, akkor azt nagy valószínűséggel a legtöbb otthoni és irodai környezetben is használhatod, ha azonban egy adott szer maró hatású is, akkor már valamelyest leszűkíti a felhasználhatósági kört.
  • Van-e speciális igény? Értjük ez alatt, hogy például zsíros vagy kormos szennyeződésekkel is el kell-e bánnia az adott szernek. Vagy épp fel kell-e vennie a kesztyűt a vírusokkal, baktériumokkal is.
  • Csak manuálisan vagy akár gépben, mondjuk felmosóautomatába töltve is szeretnéd alkalmazni, bizonyos szereket ugyanis mindkét módon használhatod.

 

Persze még számtalan oldalról megközelíthető lenne, hogy miként válasz alkalmas tisztító, illetve fertőtlenítő szereket, de bízunk benne, hogy ez a néhány gondolat már segít abban, hogy a számodra legoptimálisabb döntést hozd meg vásárláskor.